4 trin til at forkæle dine fødder – nemt og billigt

Dine fødder bærer på dig hver eneste dag. Derfor er det vigtigt, at du passer på dine fødder og giver dem nænsom pleje, så de kan blive ved med at støtte dig bedst muligt.

Her får du foreningen for danske fodterapeuters bedste råd til god og billig fodpleje: 

Tag et fodbad

Et fodbad virker beroligende både for dine fødder og dit sind. Fyld en balje med varmt vand, og sørg for, at temperaturen er mellem 28-35 grader. Tilsæt evt. 2 tsk. groft salt og 2 tsk. bagepulver. Det er med til at blødgøre dine fødder.

Fjern hård hud

Når du udsætter foden for stor belastning, risikerer du at danne ekstra meget hård hud og ligtorne. Lav derfor din egen saltpeeling af saften fra ½ citron, 1 håndfuld salt og 1 tsk. honning, og skrub forsigtigt den hårde hud væk med den grove side af en køkkensvamp.

Giv dine fødder fugt

Sørg for at give dine fødder masser af fugt. Du kan f.eks. bruge en oliven- eller kokosolie, som giver masser af næring. Som bonus er fugten også med til at beskytte mod fodsved og dårlig lugt, samtidig med at det øger hudens elasticitet og forebygger revner og hård hud. 

Massér dine fødder

Har du spændinger i ben og fødder, kan det føre til besværet gang og smerter. Derfor er det en god ide at massere både ben og fødder, når du alligevel er i gang med at forkæle dit ben- og fodtøj. Det løsner op og holder også leddene bøjelige og velfungerende. 

Gentag gerne disse 4 trin et par gange om måneden for at holde dine fødder friske og fulde af velvære.

Kilde: Danske Fodterapeuter, http://www.altomfoden.dk/